Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@05:10:24 GMT

شلم شوربایی که در مازندران به راه افتاده

تاریخ انتشار: ۴ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۱۰۰۱۲۹

شلم شوربایی که در مازندران به راه افتاده

چندی پیش گزارشی در خصوص وضعیت فوق بحرانی و شلم شوربای (آشفته) زباله در الیمالات نور در ایسنا منتشر شد که نشان می‌داد با وجود اینکه 15 سال از قدمت این محل دپوی زباله می‌گذرد همچنان اقدام زیرساختی مناسبی صورت نگرفته است و در طی این سال‌ها زباله بر روی زباله به دلیل مدیریت ناصحیح انباشته می‌شود.

 از معضل‌های اساسی "الیمالات" می‌توان از دفع غیر اصولی زباله و عدم لایه‌بندی مناسب به خاک رس، کنترل نشدن شیرابه تولیدی به دلیل دفع غیراصولی و هدایت آن به عرصه جنگلی مجاور و ایجاد تبعات سوء زیست محیطی، عدم کانال کشی کف مکان برای زهکشی و هدایت شیرابه و تصفیه نشدن آن که از ضروریات مکان دفع است نام برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 آهک پاشی نامنظم، مناسب و مداوم، متوقف ماندن عملیات ساختمانی، احداث سوله و خط تولید کمپوست و سورتینگ، کارایی نداشتن فنس‌کشی موجود و ورود و خروج حیوانات اهلی و وحشی به ویژه سگ‌های ولگرد و شیوع و انتشار انواع بیماری‌ها بخشی دیگر از معضل‌های قابل مشاهده در این زمین دفن و دفع زباله است.

کارشناسان معتقدند شیرابه‌های زباله به دلیل وجود فلزات سنگین، انتشار گاز متان و هم‌چنین هدایت آن به عرصه جنگلی مجاور، خاک، آب‌های سطحی و زیرزمینی را آلوده می‌کند و این امر موجب خشک شدن درختان در محدوده ضلع شمالی مکان دفع شده است.

در این راستا و در پی پیگیری خبرنگار ایسنا، علی اسماعیلی، رئیس مجمع نمایندگان مازندران گفته، با آغاز کار به عنوان نماینده نور و محمودآباد در مجلس پیگیری موضوع زباله در دستور کار قرار گرفت.

وی تصریح کرد: در همین راستا از کارخانه زباله سوز کهریزک و کرمانشاه بازدید شد و با طی کردن مراحل و نامه نگاری‌ها، پاسخ استعلام از محیط زیست، استفاده از تکنولوژی یورو 2016 بود و با توجه به این‌که چنین تکنولوژی هنوز به ایران نیامده و نیاز به منابع مالی دارد، همچنان این موضوع مهم باقیمانده است که آن را پیگیری خواهیم کرد.

نماینده مردم نور و محمودآباد در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بر اساس آمایش سرزمینی که در استان انجام شد چند منطقه برای دپوی زباله پیشنهاد شده است، تصریح کرد: شهرهایی چون نوشهر، آمل، ساری، بابل و یک مورد هم در شرق از پیشنهادات بود.

رئیس مجمع نمایندگان مازندارن خاطرنشان کرد: بر اساس نظر استانداری در شهرستان نور، زباله ها به کارخانه زباله سوز نوشهر که به احتمال زیاد در سال آینده افتتاح خواهد شد انتقال خواهد یافت و زباله‌های محمودآباد نیز به نیروگاه زباله سوز آمل که هنوز راه اندازی نشده منتقل خواهد شد.

وی با اعتقاد به اینکه باید مشکلات شهر توسط خودمان حل شود، افزود: طی بازیدی که همراه با نبیان معاون استانداری وقت به اتفاق فرماندار شهرستان نور از زمین زباله در الیمالات به عمل آمد وضعیت مناسبی مشاهده نشده است و هچنان فاضلاب های انسانی، مشکلات زیست محیطی و روش غلط دپو زباله ادامه دارد و از فرماندار خواسته شد تا با شهردار در مورد ریختن فاضلاب های انسانی مدیریت انجام شود.

به گزارش ایسنا مازندران، در حالی اسماعیلی نماینده مردم شهرستان‌های نور و محمودآباد در مجلس شورای اسلامی از انتقال زباله‌های این دو شهرستان به نور و آمل یاد می کند که راه اندازی زباله سوز نوشهر خود در پیچ و خم وعده وعیدها مانده است.

وجود فاضلاب های انسانی در یکی از بهترین جنگل‌های شمال کشور، آن را در معرض آلودگی بیش از حد قرار داده و مشکلات زیست محیطی فراوانی را در الیمالات ایجاد کرده است.

مجید پیروی، رئیس کارگروه تخصصی پسماند و محیط زیست اتاق فکر توسعه و تعالی مازندران نیز چندی پیش در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه در دپوی زباله معمولا فرایندهایی برای تصفیه شیرابه آن در نظر گرفته نمی‌شود، اظهار کرده، اصولا سایت‌های دفن زباله مجهز به فناوری‌های تصفیه شیرابه زباله نیست یا اگر هم باشند زیرساخت درستی برای جمع‌آوری آن صورت نگرفته و به روش‌های سنتی سایت‌های زباله را احداث می‌کنند. 

وی ادامه داده، متاسفانه به دلیل زیرسازی و بسترسازی نشدن مناسب، شیرابه به پایین دست نشت و عموما وارد آب‌های زیر سطحی یا در پایین دست وارد رودخانه‌ها می‌شود.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: معمولا حجم زباله در فصول گردشگری افزایش می‌یابد و یا با کوچک‌ترین بارندگی این حجم شیرابه قابل ملاحظه می‌شود که به ناچار بر روی اکوسیستم منطقه و موجوداتی که در آب‌ها زندگی می‌کنند تاثیرگذار است.

به گزارش ایسنا، نبود برنامه مشخص در موضوع پسماند در مازندران امروز بر همگان آشکار شده است؛ منتظر ماندن و دلخوشی برای راه‌اندازی زباله‌سوزی که خود در پیچ و خم وعده ها مانده است، چاره کار نیست، به نظر می‌رسد آنچه که در درجه اهمیت قرار دارد سلامت مردم است و تحقق این امر با سخنان بدون عمل تحقق نمی یابد.

لزوم بهره‌گیری از نظرات اساتید و خبرگان دانشگاهی برای ساماندهی پسماند و زباله می‌تواند یکی از بهترین شیوه‌هایی باشد که شاید تا به امروز کمتر به آن توجه شده است. همچنین ویرایش شرح خدمات جامع مدیریت پسماند که در سال 85 از سوی سازمان شهرداری‌ها و دهیاری های کشور، تدوین و تا شناسایی و تفکیک زباله پیش بینی شده است نیز می‌تواند در این زمینه موثر باشد.

گزارش از زینب تذکاری، خبرنگار ایسنا

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: زباله منطقه مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۰۰۱۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«حشاشین» سریالی بر اساس تحریف تاریخ است

به گزارش گروه فرهنگ و هنر ایسکانیوز، پیمان جبلی رئیس سازمان صدا و سیما در حاشیه جلسه هیأت دولت در جمع خبرنگاران درباره حذف سریال حشاشین از شبکه نمایش خانگی اظهار داشت: ساترا مسئولیت دارد که جلوی هر آنچه که محتوای تحریف شده است و به فهم و درک اجتماعی لطمه می‌زند و افکار عمومی را منحرف می‌کند را بگیرد، باید تنظیم‌گری و نظارت کند.

وی افزود: به نظر ما سریال «حشاشین» سریالی است که همانطور که ساترا هم در بیانیه‌اش گفت بر اساس واقعیت‌های اتفاق افتاده نیست بلکه بر اساس تحریف تاریخ اتفاق افتاده به همین خاطر هم ساترا برای پخشش به سکوها تذکر داد و سکوها هم در همین راستا اقدام کردند.

انتهای پیام/

کیانوش رضایی کد خبر: 1229152 برچسب‌ها سازمان صدا وسیما هیات دولت

دیگر خبرها

  • اسراییل در باتلاق غزه گیر افتاده است
  • صدور مجوز زیست‌محیطی برای معدن آلبلاغ خراسان شمالی مصوب شد
  • شرکت بیش از ۱۳ هزار داوطلب در آزمون استخدامی آموزش و پرورش مازندران
  • لزوم توجه به رویکردهای اساسی برای تفکیک زباله از مبدا
  • رویکرد اصلی ما تفکیک زباله از مبدا است
  • فعالیت سامانه بارشی طی ۲ روز آینده در مازندران
  • سند جامع مدیریت پسماند ایلام تهیه می‌شود
  • طلسم دورتموند: پی‌اس‌جی هر چه می‌زند گل نمی‌‌شود
  • خسارت ۳۳ میلیارد دلاری جنگ ویرانگر در غزه
  • «حشاشین» سریالی بر اساس تحریف تاریخ است